Людям з порушення зору Звичайна версія

Фонд ввів тимчасову адміністрацію у ПАТ "КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК "ДАНІЕЛЬ"

20.01.2014

 

16 січня 2014 року ПАТ "КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК "ДАНІЕЛЬ" Постановою Правління Національного банку України було віднесено до категорії неплатоспроможних, у зв’язку з чим Фонд ввів у даний банк тимчасову адміністрацію.

 

Відповідно до Звіту про вклади фізичних осіб в ПАТ "КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК "ДАНІЕЛЬ" за станом на 13 січня 2014 року, що подавався банком до Фонду згідно з Інструкцією про порядок складання звіту про вклади фізичних осіб в учасниках Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, загальна сума можливого відшкодування за рахунок коштів Фонду за вкладами 6 238 вкладників - фізичних осіб становить 399,0 млн грн, з яких 288,2 млн грн підлягають виплаті вкладникам під час дії тимчасової адміністрації.

У депозитному портфелі ПАТ "КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК "ДАНІЕЛЬ" домінують вклади фізичних осіб в національній валюті, що розміщені 6 843 вкладниками на суму 295,6 млн грн. В іноземній валюті кошти в ПАТ "КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК "ДАНІЕЛЬ" розмістило 2 372 вкладника на суму в гривневому еквіваленті 221,4 млн грн.

Окрім цього, варто зазначити, що ощадні сертифікати та вклади в банківських металах в ПАТ "КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК "ДАНІЕЛЬ" не представлені.

Інформація про вищезазначені вклади може бути уточнена в результаті роботи уповноваженої особи Фонду на тимчасову адміністрацію в ПАТ "КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК "ДАНІЕЛЬ".

В цілому тимчасова адміністрація введена в банк на період з 17 січня по 16 квітня 2014 року.

Під час дії тимчасової адміністрації проводитиметься оцінка фінансового та майнового стану банку, і на підставі проведеної оцінки визначатимуться заходи щодо виведення ПАТ "КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК "ДАНІЕЛЬ" з ринку.

Виведення з ринку неплатоспроможного банку здійснюватиметься шляхом використання одного з таких способів:

- ліквідація банку з відшкодуванням з боку Фонду коштів за вкладами фізичних осіб у порядку, встановленому цим Законом;

- ліквідація банку з відчуженням у процесі ліквідації всіх або частини його активів і зобов’язань на користь приймаючого банку;

- відчуження всіх або частини активів і зобов’язань неплатоспроможного банку на користь приймаючого банку з відкликанням банківської ліцензії неплатоспроможного банку та подальшою його ліквідацією;

- створення та продаж інвестору перехідного банку з передачею йому активів і зобов’язань неплатоспроможного банку і подальшою ліквідацією неплатоспроможного банку;

- продаж неплатоспроможного банку інвестору.

Метод виведення неплатоспроможного банку з ринку завжди обирається за принципом найменших витрат.

Протягом дії тимчасової адміністрації вкладники неплатоспроможного ПАТ "КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК "ДАНІЕЛЬ" можуть отримати свої кошти за договорами банківського вкладу (депозиту), строк дії яких закінчився, та за договорами банківського рахунку (поточні рахунки). Виплати за зазначеними договорами здійснюватимуться в розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані на день прийняття рішення Національним банком України про віднесення банку до категорії неплатоспроможних (16 січня 2014 року), але не більше 200 тисяч гривень. У разі відсутності ліквідних активів у ПАТ "КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК "ДАНІЕЛЬ" та неможливості повернення ним зазначених вкладів Фонд має право надати такому банку позику виключно для розрахунків за вищезазначеними вкладами.

Інформація про час та порядок виплат під час дії тимчасової адміністрації за вищезазначеними договорами буде повідомлена додатково на сайті Фонду: www.fg.gov.ua та буде доступна за номерами: (044) 333-35-57, 0-800-105-800 - "гаряча лінія" Фонду гарантування вкладів фізичних осіб або (044) 364-16-25, (044) 365-0-365 - довідкова ПАТ "КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК "ДАНІЕЛЬ".